Cothen
Navigatie: / home / agenda / wafels bakken svf

Wafels bakken S.V.F. 2013

Wafels bakken S.V.F. Voor de 25e keer dit jaar worden er wafels gebakken bij S.V.F. in Cothen. Dit gebeurt van oudsher altijd op de vrijdag voorafgaand aan het carnavalsweekend. Ooit is deze Cothense traditie begonnen met het bakken van oliebollen.

Dit gebeurde altijd in de garage van Frans en Nel van Leeuwen. Nadat S.V.F in 1990 verhuisd was naar het nieuwe clubgebouw was dat het laatste "oliebollenjaar". Men besloot toen over te gaan op het bakken van wafels.

In 2001 bakte men met 12 ijzers en 8 baksters. Elk jaar kwamen er echter wel wat wafelijzers bij die de activiteitencommissie inkocht. Momenteel bakken ze met 24 wafelijzers die worden bemand door 9 dames.

Het beslag maken doen ze altijd een avond van tevoren zodat het deeg goed kan rijzen. In dit beslag verwerken ze maar liefst 75 Kg bloem! Een beste klus dus! Op de vrijdag morgen is er uiteraard eerst een bakkie koffie in de tot bakruimte omgebouwde S.V.F kantine. Na de koffie is het aanpezen en zijn de dames zo tot circa 16:00 uur aan het bakken wat uiteindelijk ongeveer 1200 wafels oplevert!

Vanaf 11:00 uur kun je lekkere warme wafels kopen in de kantine. De wafels worden echter ook verkocht aan de deur. Vanaf 18:00 uur is een team van jeugdspelers en leiders actief om nog eens 500 porties wafels huis-aan-huis te verkopen.

Heb je zin in lekker warme wafels kom dan op vrijdag 8 februari naar S.V.F of koop ze aan de deur.

Eet smakelijk!

Sitemap Volg ons op FaceBook en Twitter Home Omhoog