Cothen
Navigatie: / home / agenda / appelplukdag

Appelplukdag

In 2016 vind de nationale appelplukdag plaats op 17 september. Op deze dag zijn er in heel Nederland vele fruitbedrijven die hun deuren open zetten voor publiek. Fruittelers uit het hele land laten graag zien hoe zij appels telen en hoe het plukken van appels in zijn werk gaat.

Op deze appelplukdag kun je zelf je eigen appels plukken en uitleg krijgen over het telen van fruit. Naast het appelplukken zijn er deze dag ook vele andere activiteiten te doen bij de deelnemende fruitbedrijven. Er zijn proeverijen, demonstraties, wandelingen door de appelboomgaarden en bezigheden voor de kinderen.

Appelplukdag in Cothen

Appelplukdag Op zaterdag 17 september a.s. wordt dit hoogtepunt van de oogst gevierd, tijdens de Appelplukdag. Voor jong en oud is dit de ultieme kans om een kijkje te nemen in een boomgaard, zelf appels te plukken en te genieten van het lekkere fruit waarop de Nederlandse telers terecht trots zijn.

U bent bij fruitbedrijf Vernooy van harte welkom! Met de appeltrein wordt u naar de boomgaard gebracht alwaar u, tegen een kleine vergoeding, appels mag plukken. Daarnaast zijn er bij de naastgelegen Landwinkel diverse proeverijen. Er zijn wafels, versgebakken appeltaart maar ook heerlijke zelfgemaakte pompoensoep. Kinderen kunnen met behulp van speciale stickers en sjablonen hun appel versieren. Verder vertelt een imker alles over bijen in de boomgaard. Mocht je naast appels ook alles willen weten over kersen, dan kun je Het Kersenmuseum bezoeken. In de veilingzaal kun je zien hoe het veilen van fruit in zijn werk gaat en mag je zelf actief meebieden.

De Appelplukdag is een unieke kans om zelf te oogsten en een kijkje te nemen achter de schermen en dat alles maakt het tot een superleuk uitstapje. Voor iedereen is deze dag een pure belevenis. Kom langs en laat u verrassen!

Locatie: Fruitteeltbedrijf Theo & Martine Vernooy
Landwinkel & Schenkerij De Kersenhut
Groenewoudseweg 18, 3945 BC Cothen
0343-562799


U bent welkom van 10.00 – 16.00 uur. Het is handig om zelf een tas/krat mee te nemen.

De Appelplukdag is een initiatief van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

Kijk voor meer informatie op De Kersenhut.

Sitemap Home Omhoog