Makelaar Wijk Bij Duurstede
Navigatie: / home / voorzieningen / de blauwe coati

De Blauwe Coati

De Blauwe Coati "De huiselijke sfeer is kenmerkend voor de Blauwe Coati in Cothen. De Blauwe Coati biedt een veilige plek van waaruit de wereld verkend kan worden."

Wij bieden dagopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal in een huiselijke sfeer. De Blauwe Coati is een heerlijke en veilige plek om te spelen. Al onze groepen bevinden zich in één pand, waarbij we ieder onze eigen ruimte hebben - maar ook overzichtelijk samen kunnen werken en spelen. Bij de Blauwe Coati voelt ieder kind zich veilig en thuis.

Dagopvang

Speelse activiteiten ...
Kikkervisjes vangen in de sloot, eendjes voeren, lekker rennen of gewoon gezellig verven en knutselen. Bij ons is elke dag weer anders. De centrale keuken is ingericht op kleine kinderen, en dus geschikt voor kleine koks. Samen bakken we koekjes of maken we soep. Vanuit alle groepen kijken we uit op de natuurtuin, waar de appels aan de bomen groeien. Hier kan uw kind heerlijk spelen. Maar ook trekken we er graag op uit. Lekker op pad met de bolderkar, naar het bos of kasteel Rhijnestein. Als het maar even kan, nemen wij uw kind mee naar buiten. Want frisse lucht en veel beweging zijn goed voor uw kind!

... in een huiselijke en vertrouwde sfeer
Omdat wij zo kleinschalig zijn, zijn onze lijnen kort en kent iedereen elkaar. Uw kind speelt bij ons in een open en vertrouwde sfeer. Dagelijks lezen wij uw kind voor, tijdens of na het fruithapje - dit is een fijn moment van rust. Ook doen we veel aan muziek, iedere 2 weken komt de muziekdocent op de groep om muziek te maken en liedjes te zingen en blijven we fit met ‘beweegkriebels'. Liggen de kleinsten op bed? Dan krijgen de 3-pluskinderen wat extra aandacht. Met wat uitdagendere spelletjes of puzzeltjes. Zodat ieder kind bij ons tot bloei komt. De dagopvang is geopend van 7.30 tot 18.00 uur. Ook halve dagen zijn bespreekbaar.

Buitenschoolse opvang

De Blauwe Coati Volop variatie ...
Onze bso delen wij op in twee leeftijdsgroepen. Zo kunnen we gerichte activiteiten aanbieden. We werken met dezelfde thema's, maar geven hieraan bij beide groepen een eigen invulling. Wij hebben een aparte knutselhoek, waar uw kind kan kleien of kan leren over houtbewerking. In onze gameroom doen we aan tafelvoetbal en in het speellokaal is de mogelijkheid om te rennen en kringspellen te doen. Ons team is enthousiast en heeft veel plezier in het bedenken van allerlei activiteiten. En dat merkt uw kind, iedere keer weer.

... met volop vrije keuze
Uw kind wil graag zelf kiezen. Daarom geven we onze bso-kinderen veel vrijheid. Ons profiel is natuur: hier passen wij regelmatig onze activiteiten op aan. Maar eigenlijk komt alles bij ons wel aan bod, zodat ieder kind het bij ons naar de zin heeft. Want dat vinden wij het allerbelangrijkste! Wij bieden ook voorschoolse opvang. Vanaf half 8 kan uw kind bij ons terecht. Uw kind kan bij ons spelen totdat we lopend of met de auto naar school vertrekken - zodat uw kind altijd op tijd in de klas verschijnt. Na schooltijd worden de kinderen opgehaald van beide scholen in Cothen; de St. Carolussschool en de Toermalijn, maar ook van de scholen in Langbroek; Piet de Springer en School met de Bijbel. De bso is in schoolweken geopend van 14.30 tot 18.00 uur en in vakanties van 7.30 tot 18.00 uur.

Peuterspeelzaal

Samen spelen ...
Onze peuterspeelzaal richt zich op voorschoolse educatie (VVE programma Piramide). Bij ons leert uw kind om te gaan met andere kinderen, en went het aan spelen in een groep. Wij werken met thema's die aansluiten op de thema's van de basisscholen. Regelmatig overleggen wij met ouders en scholen, zodat we precies weten hoe we uw kind het beste kunnen voorbereiden op ‘de grote school'. De peuterspeelzaal is iedere ochtend geopend van 8.30 tot 12.00 uur. De kosten van de peuterspeelzaal vallen, anders dan bij de kinderdagopvang, niet onder de wet Kinderopvang.

... en wennen aan elkaar
Regelmatig spelen we in de frisse lucht. We maken dan gebruik van dezelfde ruimte als van de dagopvang. Op deze manier komt uw kind met allerlei andere kinderen in contact. Uw kind heeft een ruime keuze uit speelmaterialen en spelletjes, waar het lekker samen met de anderen mee kan spelen. Want fijn en rustig samen spelen is een kunst! De Blauwe Coati vindt u in het nieuwe, lichte en vrolijke gebouw van de brede school; het Veldhuis, met meerdere fijne ruimtes en een centrale keuken.

Manager Gina van Buuren en het team heten u van harte welkom.
Voor meer informatie of een rondleiding belt u met ons verblijf: 0343-562005

Wij helpen u graag verder.
De Blauwe Coati
Onderdeel van skon kinderopvang

www.skon.nl
Overrijnseveld 3
3945 GH Cothen
Tel: 0343-562005
deblauwecoati@skon.nl
Sitemap Home Omhoog