Cothen
Navigatie: / home / toerisme / theetuin

Theetuin Cothen

Theetuin Cothen

Theetuin De Winkel in Cothen bevindt zich in een boerderij waarvan in september 1378 al melding wordt gemaakt. De boerderij zoals die er nu uitziet dateert uit ca. 1650.

De naam De Winkel komt van het oud Nederlands en betekent zoveel als "toevluchtsoord" of "afgelegen plek". Deze naam dankt de boerderij waarschijnlijk aan de afgelegen plek in Cothen en het feit dat hij ooit toevluchtsoord was voor (Katholieke)priesters en in de 2e wereldoorlog voor onderduikers.

Doordat de Theetuin afgelegen ligt vind je er vele diersoorten. Vleermuizen in de schuren, steenuilen onder het dak en kikkers in de kikkerpoel. Tevens vind je er vele vogels en hazen. Kortom: in Theetuin De winkel in Cothen waan je je even in een ver verleden. Weg van de snelweg en ver van de drukte kun je hier op het terrasje heerlijk genieten van een hapje en een drankje.

De gerechten op de menukaart zijn voornamenlijk streekgerechten uit de omgeving. Alle gerechten in Theetuin De Winkel in Cothen worden zelf bereid. In Theetuin De winkel kun je ook met een groep terecht. Een high tea, feestje of een volledig verzorgd dagprogramma met bijvoorbeeld een fietspuzzeltocht of een workshop behoren ook tot de mogelijkheden.

Theetuin "De Winkel"
Nachtdijk 9
3945 PK Cothen

Van april tot november dagelijks (ook zondags) geopend van 11.00-18.00 uur

Sitemap Home Omhoog