Cothen

Navigatie: / home / agenda / verlichte optocht cothen

Verlichte optocht Cothen 2016

Verlichte optocht Cothen
Foto: Paul Groeneveld
De verlichte optocht Cothen is elk jaar weer een waar spektakel. Van vele omringende dorpen komt men met de carnavalswagens naar Cothen om mee te rijden. De verlichte optocht in Cothen is één van de weinigen in de wijde omtrek en een hoogtepunt in het programma van de Carnaval in Cothen.

Historie

Deze carnavalsoptocht is ooit begonnen als particulier initiatief. Het was zo rond 2002 dat Joop van Maurik (toen nog 66 jaar) samen met een vriend mee reed in de carnavalsoptocht van Cothen. Hij deed dit in een verlichte carnavalswagen die het thema Doornroosje had.
Dit idee werd met open armen ontvangen en elk jaar kwamen er meer verlichte wagens bij. En zo ontstond de Verlichte Optocht in Cothen.

Inmiddels is dit uitgegroeid tot een waar spektakel. Zeker ook omdat dit evenement toch wel uniek is te noemen in Midden-Nederland. In 2013 deden er maar liefst 52 wagens mee en waren er ongeveer 5000 toeschouwers! Iets waar de vereniging Verlichte Optocht met recht trots op is.

Inschrijven

De verlichte optocht start ook dit jaar weer op zaterdag 6 februari om 19:00 uur op Opveld. Er kan vanaf 17:30 opgesteld worden. Wil je meedoen meld je dan aan via het volgende emailadres:
Mail verlichte optocht Cothen of vul het formulier in op de speciale webpagina Verlichte optocht

Route verlichte optocht Cothen

De route die gereden gaat worden vind je op onderstaande kaart. Graag tot ziens!Verlichte optocht Cothen 2015
weergeven op een grotere kaart.

Sitemap Home Omhoog